Biologische Teelt- en Bloemenwerkplaats 

Geur,  kleur,  leven,  bijen,  vlinders,  hommels,  gezondheid,  kringloop,  aarde,  toekomst
  

                                   SKAL 108097 


Missie 

Mijn missie is om met Schik in Bloemen de biologische bloementeelt en verkoop een klein stukje verder te ontwikkelen.

Biologisch-(dynamische) land-en tuinbouw is al een tijd tot Den Haag doorgedrongen in de vorm van het propageren van kringloop-landbouw. Op wereldniveau wordt het volgende gesteld:
In het rapport (februari 2017) van de General Assembly van de Verenigde Naties wordt gesteld dat de rol van de gangbare-groei-landbouw is uitgespeeld. De uitgangspunten van die landbouw zijn: “false and misleading”. De veronderstelling dat chemicaliën nodig zijn om de wereldbevolking de voeden wordt tot mythe verklaard…!

Maar die bloemen… als ik een bos bloemen krijg zal ik ze met dankbaarheid voor hun stille wezen schikken op de vaas. Maar ik kan het niet meer over mijn hart verkrijgen zelf een bos te kopen. Want hoe kan het dat de mooiste uitingen van de natuur met zoveel gif omgeven zijn met alle gevolgen van dien?

In de bloemenwereld is dus nog een wereld te winnen! Ik nodig u daarom van harte uit om deze missie mee uit te dragen en ook te kiezen voor een biologisch gecertificeerd boeket!


PS: Er bestaat al enige tijd het Milieu Programma Sierteelt (MPS A+Natural Protected, A+, A, B en C) (En C staat voor 10 tot 15% onbespoten) En er zijn duurzame bloemisten. Maar de bronzen bloemist hoeft maar 10% MPS C in te kopen en mag zich dan al duurzaam noemen. Dat betekent anderhalve bloem 'onbespoten' van de 100 ingekochte bloemen. De gouden bloemist moet minimaal 50% MPS inkopen. En C is akkoord. 

Het is een begin. Maar onvoldoende gezien de desastreuze gevolgen van het gebruik van gif. En gezien de grote belangen van de Bayers in deze wereld is het niet uit te sluiten dat van zogenaamde 'Greenwashing' sprake is.